Informatie gezocht
Ik ben Art Brouwer Oud marineman ( elektromonteur 1956-1964 ).
Een kennisje van mij kreeg van haar overleden moeder een doos met allerlei foto’s en andere hebbedingetjes. 
Ook de foto zat daar bij. Ik kreeg hem toegestuurd omdat ze van mijn oud marine verleden op de hoogte was via
mijn broer.
Of ik betreffende persoon kende. Kennen is niet het geval, maar hij komt me wel bekend voor.
Ik meende hem wel eens gezien te hebben in mijn tijd.

Ik plaatste een oproep bij Dutch Fleet en daar kwam een reactie die strookte met mijn vermoeden:
Machinist in de jaren 60. Zijn naam dacht de inzender: Machinist…. Lelie.

Dus mijn vermoeden werd ergens bevestigd, of het juist is weet ik nog niet,
Misschien komt deze naam met meer gegevens bij iemand bekend voor en kunnen we  vraagstelster verder helpen.

Reacties gaarne via romkmsecretariaat@gmail.com

Informatie gezocht over  Joop Huisman

Ben al jaren op zoek naar joop huisman.Hij was machinist in NNG op de LCPR 9532 in 1962.
Is er misschien iemand die wat meer over hem weet?
Reacties gaarne via romkmsecretariaat@gmail.com


Informatie gezocht over Herman Cornelis BAAS BECKING

Mijn vader, Herman Cornelis BAAS BECKING  (6-6-1914 // 5-10-1969) heeft van september 1941 tot september 1947 gediend op de SOEMBA als stoker 1e klasse. Hij was 27 jaar toen hij als milicien aantrad.
Ik, Ludy Baas Becking,  zijn zoon, ben op zoek naar verhalen, verslagen, ev. foto's over het leven aan boord van de Soemba, vooral i.v.m. de functie die mijn vader als stoker vervulde.

E-mail: romkmsecretariaat@gmail.com

 

Gezocht Tom Mulder

Ik ben bij de marine geweest in de periode van 1961 tot 1967 als machinist op de Karel Doorman, de Ruyter en de Zeven Provinciën.
Ene Tom mulder waarschijnlijk uit den haag was in die jaren mijn collega, maar ik weet niet meer op welk van de 3 schepen, naar hem ben ik op zoek ik hoop dan ook dat iemand mij hiermee kan helpen.

Dhr. Hulsink
Reacties gaarne via romkmsecretariaat@gmail.com

 

Informatie gezocht over onze opa Klaas Esselman.

Onze opa heeft bij de marine gezeten en heeft verteld dat hij op de MV Borndiep en de ML164 heeft gevaren. Daar zijn ook nog wat foto's van. Hij is vorig jaar op 102 jarige leeftijd overleden en heeft nooit zijn hele marine verhaal kunnen vertellen. Ik hoop via deze weg meer te weten te komen over zijn marine loopbaan. Zijn Naam is Klaas Esselman geboren te Utrecht, opgegroeid in Scheveningen geboren op 4-11-1912.Hij heeft voornamelijk gewerkt als kok bij de marine, wat zeer opmerkenlijk was omdat hij helemaal niet kon ruiken. Na de oorlog is hij naar Ijmuiden verhuisd en heeft de rest van zijnwerkzame leven bij de Hoogovens (TATA) gewerkt.
Wellicht kunt u mij helpen of verder helpen.

Gaarne uw reacties naar: romkmsecretariaat@gmail.com

 

Hopelijk kennen jullie de persoon waarnaar (ook mijn broer Toon 76 jaar) ik op zoek ben. Adriaan Snijders geboren (vermoedelijk) te Oss midden jaren 30, zoon van Dirk en Ali Snijders en broer van zus Claar/Clara. Adres: Singel 40-45 Oss. Vader Dirk, werkzaam bij Philips in Oss kwam in de oorlog bij ons op de boerderij in Helvoirt Noord Brabant om iets te ruilen voor eten cq aardappelen, groenten etc. Na de oorlog is er met het gezin een langdurige hechte vriendschap ontstaan. Wij hebben 'n paar foto's door vader Dirk gemaakt waarop Adriaan, zijn moeder en zus zijn te zien. Adriaan is destijds bij de Marine gegaan en sindsdien hebben wij hem niet meer gezien. Nog wel een felicitatie ontvangen bij de geboorte van mijn zoon 1972.. Zijn adres was toen Jonkerstraat 50 Den Helder. Hoor graag of jullie deze persoon kennen. Alvast dank, Anny van Beljouw. Meisjesnaam van der Velden geboren in de oorlog 1944 te Helvoirt

Adriaans moeder en zus CLaar/Clare Adriaan (links) en Anny en een broer

Beiden foto's zijn genomen op de boerderij waar mijn oudste broer nog woont. Volgens hem heeft het gezin Snijders ook in 's-Hertogenbosch gewoond ( voor Oss). Is Adriaan in 's-Hertogenbosch geboren?

Gaarne uw reaties naar: romkmsecretariaat@gmail.com

Ik heb een vraag aan jullie. Mijn lieve man Ton Epke heeft ook 10 jaar lang op de onderzeedienst gevaren. Samen met zijn neef Gerard Epke. Ton was machinist als laatst bij de Potvis en Dolfijn. Ook heeft hij even op de Zeehond gevaren. Ik ben reuze benieuwd of een van jullie hem gekend heeft !

Daar hij helaas veel te jong is overleden 24 juli 2002, onze kinderen waren 3 en 6 jaar oud dat Ton overleed. Maar zij hebben nog zoveel vragen. En ik zou wel eens naar een reünie met ze willen gaan,of iemand spreken die wat leuks over Ton heeft te melden. Daar ze zo weinig van hun lieve vader weten
Gaarne uw reacties naar:  Joke Koch / Epke  E-mail adres: 

romkmsecretariaat@gmail.com

Alvast vriendelijk bedankt.
Misschien hebben jullie nog wat leuke info of zo voor de kids ter beschikking ?
Vriendelijke groetjes
Joke Koch / Epke

Ben op zoek naar mijn MLD vriend Henk Burgers. Hij is van de MLD overgegaan naar de korporaal machinisten opleiding. Contact is verwaterd omdat ik zelf de MLD heb verlaten voor een carrière in de burger maatschappij. Hij woonde toen in hoofddorp.
In afwachting van uw reactie.
Mvgr. Arie van Ommeren.

romkmsecretariaat@gmail.com


Klepsleutels en nog eens klepsleutels.

Jaap Hoogeveen wil als oud stoker/machinist graag wat voor de ROMKM en dus voor u betekenen.
Na een mooie tijd aan boord van Hr.Ms.Drenthe '71/'72, bleef hij gehecht aan de klep-sleutel. Met name voor machinisten van de Koninklijke Marine, een echt stokers symbool.
Jaap begon na zijn diensttijd met het maken van grote "Klep-Sleutels" maar al snel werden ze kleiner en mooier.

 Hij bestempelt het symbool nu als sieraad of gadget en vervaardigt sleutelhangers, hangers voor aan een ketting om de hals en zijn laatste creatie een dasspeld of revers speld van zilver.

Jaap is al 44 jaar zelfstandig fietsenmaker in het centrum van Meppel en je dan te bedenken dat fietsenmaker in het verleden schamper werd toegeroepen naar personen die niet zo handig waren.

Voor informatie of belangstelling: 
ajhoogeveen@home.nl